Nieuws

Een bruisend 2021 gewenst!

We hopen allemaal dat het beter wordt in 2021. Astrologisch ziet het er alvast veelbelovend uit (meer daarover in een volgende nieuwsbrief), maar voorlopig zitten we nog midden in een strenge lockdown. Daarom moeten we de start van nieuwe cursussen, zoals een beginnerscursus Tarot en een cursus Astrologie, nog even uitstellen.

De huid als metafoor

In drie nieuwsbrieven heb ik tot nu toe aandacht besteed aan de coronacrisis (op de pagina ‘artikelen’ heb ik ze bij elkaar gezet). Teruglezend zie ik dat ik een antwoord probeer te vinden op twee grote uitdagingen waar de pandemie ons mee confronteert: de noodzaak om bij elkaar uit de buurt te blijven en de beperkingen in onze bewegingsvrijheid. Ik lees er ook verschillende fasen van rouwverwerking in. In het begin is er vooralsnog de schok (tarotkaart ‘de Toren’, maart 2020). Je kunt het niet bevatten en je wilt het het liefst ontkennen. Uiteindelijk hebben geen we andere keus dan te aanvaarden wat er is. Daarbij heb ik veel steun gehad aan het werk van Jeanne de Bie, zowel haptotherapeut als beeldend kunstenaar. Ik voel me door Jeanne uitgenodigd om te voelen en daarbij pijn, irritatie en angst niet uit de weg te gaan.
Hiernaast een object van haar hand, gemaakt van was, papier, karton en wol.

Lees verder....

Meer artikelen » 


De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 6x per jaar en is gratis. Naast informatie over activiteiten en aanbiedingen, schrijf ik in elke aflevering een artikeltje, waarin ik iets van waarde hoop over te brengen. Reacties zijn welkom! Vind je de nieuwsbrief ook waardevol voor anderen? Stuur hem dan door of geef een gratis abonnement weg.